Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läsövning

Fru Berglund på nedre botten
väver kuddvar för Hemslöjden
Dubbelt drabbad
maken och guldhamstern
avvek samma dag

Av dem är det hamstern
hon saknar mest

Berglund som senast varit synlig
på lokaltåget till Gävle
efterlämnar lättnad
samt ett stort antal tomflaskor
bland potatisblasten

Barnen har akvarium
belyst underifrån
och dåliga tänder

Mamma sitter vid pianot
på övervåningen
målar naglarna röda
köper ett paket Ritz

Pappa är död
och vi får en hundvalp
som luktar kräk

På kvällarna drar barnen i klungor
ned mot fabrikernas brädstaplar
Hänger i häggarnas rusiga kronor
klättrar på staplarna
och får stickor i händerna

Innan solen sjunker bakom
fabrikens skorstenar
mönstras gatan i rektanglar
av ljus och skugga

Jag hoppar på ett ben mellan dem




Fri vers av Akvamarin
Läst 408 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-12-01 12:50



Bookmark and Share


  Densen VIP
Instämmer;)vilken bild som målas upp i mitt inre!
2013-04-03

  Stefan Albrektsson
Det finns något väldigt bitterljuvt i denna text! Flera fantastiskt underbart lakoniska formuleringar. Väldigt välskrivet! Gillar skarpt.
2013-01-29

  Madeleine Richter
Jag kommer att tänka på Lars Ahlin. Fint
2012-12-01

  Larz Gustafsson VIP
Är hon månne släkt med vår trummis...?
2012-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin