Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes bild i glaset

Vid horisonten repeterar ett åskväder
kvällens föreställning. Luften kvav

Svettig i sitt gamla vanliga ansikte
lutar hon sig närmare sin bild i glaset

Alltid en liten flicka i de mötandes pupiller
(om hon är söt idag och bra i håret)

Tillvarons stickkofta knäppt upp till halsen
Fumlar med det snedknäppta höljet

Tiden redan dragit bort
Ska hon så småningom glömma
att hon glömts?

Mellan gardin och ruta
surrar en humla

Luften kvav och hennes bild i glaset











Fri vers av Akvamarin
Läst 627 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-02-27 13:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar mycket, en dikt.
2013-07-12

    ej medlem längre
Tillvarons stickkofta knäppt upp till halsen är en känslig fras, så många poeter använder så många pratiga ord för att uttrycka samma känsla. det här är bra på riktigt.
2013-03-14

  Autumn
"Luften kvav och hennes bild i glaset"
Vackra bilder - Rörande och utmärkt !
2013-03-07

  Stefan Albrektsson
Ja, kära nån... detta är väldigt väl skrivet. Koncentrerat bildrikt. Inclusiot knyter ihop texten till en klaustrofobiskt känsla hos mig som läsare.
2013-02-27

  Madeleine Richter
Spännande metaforer och stark stämning. Jag bokmärker.
2013-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin