Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fårens år och Mrs. Cooks


Fårens år. De gröna kullarna
tillhörde alltid någon annan
vi ambulerade mellan osynliga stängsel

De konservativa vässade skalpellerna
på gräsmattan
Mrs. Cook bjöd på snittar och småplock
i lagom rena tallrikar
Vimplarna hängde slaka
kläderna möglade i garderoben

Sonen med den milda kastanjeblicken
gav mig en begagnad afghanhund
lättskrämd och inkontinent

Varje år lappades
ihop med suturer
av rostfritt stål. Som vore vi hästar
Inget bröts ned
Allt samlades som oläkbara
årsringar på unga kroppar
och gamla herrgårdar

om det inte varit för kullarna









Fri vers av Akvamarin
Läst 505 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-04-12 14:26



Bookmark and Share


  objekt3
en oppotion! svamparnas år still doh ;)
2015-04-17

  aol
verkligen gillar slutet,
2013-05-05

  Stefan Albrektsson
En text som avtäcks under läsningen. Slutet är verkligen helt lysande: "Som vore vi hästar ... " Magiskt!
2013-04-13

  Madeleine Richter
Läcker dikt att läsa om och om.
2013-04-13

    ej medlem längre
underbar text och sprider känslor och bilder målas upp, härliga ordval och uttryck
2013-04-13

  smultronbergen VIP
Nu ska du lyssna med hjärtat
för här är jag inte under täcke,
är i gamla stan på AW. Hur som,
ja kan inte analysera, men du
texten tar mig in i ngt jag kan
vara i bo i, ngt jag levt i. De där
rätta omgivningarna, årsringarna,
de små små tecknen, av tillhörighet
och drömmar i blickar av ögonkast
Oh du jag flämtar av stämningen!
cosmopolita i gamla stan, tack du!
tack
2013-04-12

  flygia
skarpt och mustigt visuell, filmisk. lätt att leva sig in i.
äger en bra dikts skönhet.
2013-04-12

    ej medlem längre
bra text och vilken avslutning..
2013-04-12

    ej medlem längre
Effektfullt uppmålad stämning. Det är fuktigt, stillastående och trasigt. Inget blir bättre, det luktar av fårfett och urin, men samtidigt finns en känsla av tillhörighet och omtanke. Min tanke går till västra irlands regnsköljda grönska, kanske tasmanien. Bra det här. Mycket bra.
2013-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin