Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära

Nära var jag
men aldrig tillräckligt nära

Nära var du
men gåtorna vände ryggarna till

ljusen slog om till rött under natten
gatorna blev enkelriktade och löpte mot norr
isbrytaren stannade för att inte väcka havet

I huset stod frukosten dukad på bordet
du var aldrig nära













Fri vers av Akvamarin
Läst 507 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-03-21 23:19



Bookmark and Share


  aol
underbar dikt skulle vilja höra dej läsa den,
2013-04-08

  Pärlemor
otroligt bra! dina ord berör, vemodsvackert och hjärtskärande.
2013-04-01

  Autumn
Underbar dikt ! Bravo !
2013-03-27

  smultronbergen VIP

Att vara i ett rum i en tvåsamhet
av ensamhet. Skickligt beskrivet.
/ S
2013-03-22

    ej medlem längre
gillar denna ... spännande komposition
isbrytaren stannade för att inte väcka havet

2013-03-22

    ej medlem längre
jag läser en inbromsning här, rörelse ihop som stannar inför ett oöverbryggligt hinder. de centrala tre raderna är ödsliga, kalla och mörka. berättelsens rörelse ett långsamt pulsslag. förtrollande i sitt nederlag.
2013-03-22

  Stefan Albrektsson
Förhoppningarna om närvaro grusade. Så nära i rummet, men en oändlighet bort i relationen, och utan förmåga att sträcka sig in och knyta - "isbrytaren stannade för att inte väcka havet".
Och det, i mina ögon/öron, tecknet på det totala relationshaveriet - frukosten dukad sittandes på var sin sida men inte närvarande för varandra. Tragiskt.
2013-03-22

  Tarantaran
Mäktig med fin rytm..
skulle göra sig bra
dramatiskt pausat
uppläst högt..!
2013-03-21

    ej medlem längre
dramatik och relationsstörningar.. väl förpackad
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin