Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svartis avser i denna text långt framskriden våris på havet som ser svart ut. Isen är mycket farlig att beträda. Tack till c j flognman för goda förslag.


Svart is

Svartisen vilar på havet
en vidbränd tunnpannkaka
i solens heta lagg

Vinden gäspar i tallarnas
kronor. Kvällssolen fångar
penslar barkövertoner

Röster utan ord, hammarslag
en röjsåg grälar med skatorna
vid nybygget på kullen

Vingbreda måsar
inspekterar öns potential

Glödande himmel
svartisen sörplar ljuset




Fri vers av Akvamarin
Läst 495 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-04-29 00:20



Bookmark and Share


  agneta pichler
mycket vacker
Om vårens
ljud ljus
vill vara där..
2013-04-30

  hansensson
Annorlunda vackert.
2013-04-29

  Linda CH VIP
Vacker naturromantik!
2013-04-29

  Blåbärskaj
Mycket fin, den får mig att längta ut till havet igen.
2013-04-29

  Stefan Albrektsson
Många fina metaforer och bilder. Fina rytmer och klanger. Målande!
2013-04-29

    ej medlem längre
härlig naturupplevelse som känns, så vackert skrivet
2013-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin