Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära mamma

 

Ville du domptera mig
mitt hjärta och min själ?

Var jag för vild och självständig
mer än du orkade med?

Kunde du styra mig som din 
livlösa marionett?

Sänka min självkänsla 
med okvädningsord 
Låsa in mig och slå i mig vett?

Nej! Aldrig gick jag med på det!
Trots min ringa ålder
hade jag en inre kompass
som ledde mig till vad 
som var fel och vad som var rätt

Jag är ett av revolutionens barn
emot fjärde Guds bud
och bär
ingen skuld eller skam under min hud


 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2012-12-01 16:39



Bookmark and Share


  Katinka VIP
En väldigt stark text som trots sin sorgliga början ändå gör en glad. Gillar den!!
2013-11-10

  Ninananonia VIP
Jag kan känna din styrka... vackert..
2013-01-03

  peoesson
Den visste vars den tog! Mitt i maggropen...bara det att jag inte gjorde revolution förrän i sena år...
2012-12-29

    maija tuori

starka känslor berättat med mod...
2012-12-21

  La Magnólia VIP

En befriande och stark text som berör på djupet.
2012-12-18

  L I V
Starkt, inuti-berörande och frakt utan gräns
2012-12-17

  Siggesdotter
Vilken stark uppgörelse - vilken klok text och sen med rim också! Applåd och bokmärker
2012-12-06

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Härligt! Både skaldat och gjort!
2012-12-04

  aol
grattis till plseringen, bra skriftat med stor känsla,
2012-12-04

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av denna starka text som griper tag!
2012-12-04

  Angel of love
Texten berör mig starkt!
2012-12-04

  ULJO
Stark och berörande text du förmedlar
2012-12-04

    Birgersdotter VIP
Stark text-viktigt med inre kompass
2012-12-04

  Lena Själsöga Keijser
du bryter den onda cirkeln
du befriar

er
2012-12-03

  Lars Hedlin
Tycker verkligen om denna text!
2012-12-03

  Ulf D VIP
Oerhört spännande text. Om man tror på att vi är speglingar, om än i lustiga speglar, av våra relationer väcker denna text frågor och ger en del svar på att vår tillblivelse kan te se på många olika sätt. Starkt!
2012-12-02

  Chawa VIP
Så starka känslor!!!
Det hjälper att sätta ord på dem. Det läker.

Vive la révolution!
2012-12-02

  Christine Sabel
HÄRLIG ENERGI I DENNA! Hoppas det smittar mig
2012-12-02

  walborg
Livsenergi
2012-12-01

  Palett
En fin text som andas styrka !
2012-12-01

  Anya VIP
En stark text med många öppna frågor. Gäller att behålla kompassen genom hela livet, när det inte barnet i oss gör sig påmind. Slutet andas styrka.
2012-12-01

    ej medlem längre
Starkt!!!!!!
2012-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP