Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmor

I ålderdomens kalhygge
sorgen som en kroppsstrumpa på huden

Orden skulle komma till henne

Nu söker hon dem
men fastnar oftast på vägen

Den vackraste flickan
i den röda vallmokjolen

Grünewald ville måla henne
med guldhåret utslaget över ängarna




Fri vers (Fri form) av Akvamarin
Läst 542 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-12-02 15:22



Bookmark and Share


  vera gade VIP
I ålderdom faller orden bort - ja som ett kalhygge i skogen..
på Fredsdagens afton dansar flickan i hemmasydda röda bomullsklänningen, faller ner framför Grünewalds fötter - allt är som det du skriver....
2013-03-23

  Autumn
Vacker, sorgligt och ljust
"med guldhåret utslaget över ängarna"
2013-03-07

  Annika Persson
Det sjungande trädet 1915

Expressionismen en -ism
som ett manifest, elektriciteten
som eliminerar nattens mörker,
automobilfönstret som får landskap
att svepa förbi, som möss springer
på tågrälsen.
2012-12-03

    ej medlem längre
vacker i sitt vemod ...
fint ...
2012-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin