Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev den efter att ha läst om en pappa som mördade sitt ex. utan ånger. (hemskt javisst). Men vi har alla olika gränser innan vi blir galna. Frågan är hur mycket vi orkar bära, hur vi reagerar och det är därför stora orättvisor är farliga för samhället


Läste en dag i vår kanske största tidning

Läste en dag i vår kanske största tidning
om ett nytt mord utan bindning
Ser ni inte det
som jag redan vet

Den snälla tjejen blev mördad
av ännu en elak kille skördad
Dom bråkade om barn
som bägge ville ha i sitt garn

Men varför vill inte den snälla dela
nej hon ville ha allt själv utan att dela
Om mamman inte vill dela
så tar hon lätt det hela

Nittiosex gånger av hundra
så många gånger kan hon plundra
Mamman följer bara Sveriges lag
den som gör pappan svag

Pappan är ibland snäll
mamman är ibland snäll
Pappan är ibland elak
mamman är ibland elak

Men hur många mammor vill dela
när hon lätt kan få det hela
Inte många vill jag tro
kan det på egoism bero

Kanske skapar det amok
hos vissa pappor som får nog
Önskar att han inte så gjort
men vill inte döma honom fort

Vet inte sanningen i just detta fall
men vet att det blir fler sådana fall
Orättvisan är för stor och elak
pappan får smaka sorg hat och svek

Vi tycker synd om föräldrar i Japan och Kina
som förlorar barn i jordbävningar med pina
Vi tycker synd om föräldrar i Thailand
när de förlorar barn i vågor i fjärran land

Men vem tycker synd om pappor i Sverige
som förlorar all mening för livet i Sverige
Kärleken till sina barn blir de utslängd ifrån
deras nya kärlek de från kronofogden får till lån

Kan det vara så att fler pappor löper amok
eller är det ingen som ser att något är på tok
Kanske är det så det ska vara
att barn för mammor och stat bara är en vara




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 189 gånger
Publicerad 2012-12-02 15:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP