Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en oliktänkare

Jag är en oliktänkare
antyder med en stänkare
Hårt och brutalt
utan något hat
Min sanning genomtänkt
och klar

Försöker förklara
proklamera
Att de riktigt sjuka
måste få en egen ruta
Där de kan leva ett anständigt liv
utan att vi trampar på dem med stora kliv

Det finns inga ursäkter
om fuskares oförlåtliga orätter
För att tortera trakassera spotta
trampa håna sparka gasa döda
Sjuka när de har reumatism
cancer dåligt hjärta bevisad smärta

Vi måste hjälpa varandra
när vi på vägen ramlar
Annars är tryggheten snart slut
och vi vet aldrig, vem som står på tur
Att det kunde bli så här idag
kunde jag aldrig tro 1977







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 222 gånger
Publicerad 2012-12-02 17:10



Bookmark and Share


  Annika Persson
fint det där med att hjälpa varandra, altruistiskt?
Här får var och en torka sin egen skit, och den
som bär sig illa åt mot sin näste borde väl få böta?
Eller?
2012-12-05

  Annika Persson
Nå, hur är det med moralen och anständigheten?
2012-12-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP