Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN GEMENSAM TRÅD

En gemensam tråd
flyter på
Genom alla länder
samma sak händer

Men den är inte röd
den är död
Den lyser blått och flott
hjälper alla som bor i slott

Men av rädsla för att ramla
bygger de rika på oron med svammel
Att om inte du rätt röstar
så är du nästa som störtar

Och fegisarna accepterar och tror
vill inte dela med sig till sin bror
Inte heller syster, far eller mor
bästa kompis, sjuk eller handikappad ingår

De tittar bara på
när Greker slänger ut en 90-årig mor
Och den utkastande sonen hoppar efter utan skor
och säger, det här är inte är vårt bord

För de vill inte se den röda tråden
se att blodet rinner ovan träden
De blundar av oro för flärden
vakna, inse att det finns andra värden

Ådalen det hände i Sverige
inte i Grekland eller Spanien
Självmorden ökar i alla länder
ser ni inte vad som händer

Vi flyttas tillbaks hela tiden
de rika skor sig, andra lider
Öppna era ögon
se allt blod som flödar

Snart är det försent
ni godkänner allt, tillåter dåligt inflytande
Jag gillar inte terrorister
krig och annan satanism

Kyrkan dör
medmänskligheten dör
Välfärden dör
allting dör

Vad väntar vi på
varför lägger vi locket på
VAKNA NU
INNAN KLOCKAN SLAGIT SJU

Allting är inte pengar
allt som glimmar är inte guld
Vi behöver syre för att andas
hjälp av träden när de utandas

Se människorna som naturen
dör träden och fattiga
Vem ska då göra det skitiga
tror ni att ni kan lita på de rika

Hör min varning om Rut för swimmingpool
även om du måste köpa en spetsig tvål
Tvätta ditt öra noga
för snart är det försent och du får din plåga

Någon måste alltid vara steget under
men de rika har råd med en blunder
Det har inte DU
om du inte stoppar det NU













Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-03 17:16



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Den blåa tråden...
Den måste vi fan klippa av!
delar på FB och Twitter!
Angeläget i allra högsta grad!
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP