Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt koncentrationsläger

Ett nytt koncentrationsläger
politikerna säger att det är en hägring
Men för långtidsarbetslösa som hamnar i fas 3
är det en verklighet att de utnyttjas

Alla sjuka som tvingas försöka arbeta
trots att de överallt känner smärta
Tycker de utnyttjas av en Hitler
som står där flinande och kvittrar

Jobba simulanter
era jävla kverulanter
Arbete ger frihet
arbeit macht frei

Jag har sagt det förut
och säger det igen
Det finns inga ursäkter
när vi utrotar sjuka släkter

Skillnaden mellan nazismen
och den nya egoismen
Är minimal
knappast mätbar

Hoppas jag inte blir sjukare
och min kropp ändå mjukare
Så att jag dukar under
med ett dunder

Tryggheten är borta
som att leva utan aorta
För den som lite har
finns absolut inget kvar

Kroppsligt
själsligt
Dör alla sjuka fortare
och likställs med fuskare

Men inte i toppen
de ser ingen botten
I grogglasets drink
skålar och säger Treblinka









Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-05 12:38



Bookmark and Share


  Fräkniga svanen
Tycker du är tydlig i budskap, har alldeles nu i oktober besökt Polen och lägren utanför Krakow.
Finns en hel del saker i vårt samhälle som skrämmer och säger mig att vi inte lärt oss mycket.

2012-12-05

  Annika Persson
Du sök psykvård.
2012-12-05

  Annika Persson
Om man jobbar med det som man är lämpad för. Hälsningar från en lärare
2012-12-05

  Gunwale VIP
För att inte bli sjuk och dö i förtid gör man sig positiv. Då tas man lätt för positiv och då är ju allt bra(?): Då behöver inget göras åt slaveriet - alla verkar ju nöjda. Ett s k dilemma.

2012-12-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP