Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lärarna jublar

Lärarna jublar
sjuka skriker sablar
men orkar inte höja svärdet
utan sjunker längre ner i kärret

Man tror man är i en tecknad film
ser en tiger och orm med två flin
de heter Fredde och Jimmy
sitter där och dricker bira

Sjunger: - jag vill ha, det jag kan ta
vi lurar alla dumma
och bygger åt oss själva
en ny bidragslänga

Första lyxbidraget kom tvåan kom
läxan kom flera kommer så småningom
Vi läxar upp alla som dödligt hostar
så att det inte oss någonting kostar

Plötsligt känner jag i mitt bröst
någontings som ger mig röst
Skriker, var är Robin Hood
sluta lär ut alla era mordhot

Ni låter era bågskyttar skjuta pilar
och lär ut omänsklighetens stilar
långsamt och smärtsamt blir vi som djur
de starkaste dödar de svagaste som odjur

Är det sådana lärare vi vill ha
en som sticker kniven i ryggen nästa dag
Hetsar upp folket
mot det ni kallar pack

Vem är näste att dö
är det du som står på kö














Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-05 17:50



Bookmark and Share


  Annika Persson
Nä för f-n, ge dem sparken.
Knivar är enligt lag förbjudna.
All uppvigling är åt fanders fel.
Och pack, får man säga så?

Är det sådana lärare vi vill ha
en som sticker kniven i ryggen nästa dag
Hetsar upp folket
mot det ni kallar pack
2012-12-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP