Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kämpar och sliter

Kämpar och sliter
åh vad de lider
De slavar för rika
för att andras liv berika

Men det är klart
solklart
De måste inse
att de föddes till åsna

Hur skulle världen se ut
om alla tog sig upp
Från bottenskrapets djup
och slavar var utrotade till slut

Hur skulle företagen överleva
om inte billig arbetskraft fanns för deras fortlevnad
Nej slavar måste finnas
fattiga föräldrar och deras barn utnyttjas

De föräldrar som har råd
får till sina barn av regeringen läxskattenåd
De föräldrar som inte har råd
hamnar som blivande slavar med sina barn i onåd

Föräldrar med pengar gör sina barn klyftigare
barn med fattiga föräldrar blir i sina val vidlyftigare
Gräddfilen förbättras
kloaken försämras

Men vi låtsas som inget
en del skrattar i ringen
De som lite har och de som mycket har
får en gemensam nämnare: sparka på dem som inget har

De flesta vill ha större förmögenhet
deras ögon är fartblinda av snikenhet
Andra är rädda för att själva drabbas
ser fattigdom som böldpest

Därför måste en stor arbetslöshet finnas
utförsäkrade slavar ska till dåliga jobb tvingas
De som vägrar och blir kriminella
ska inte behandlas med slangbella

Lönerna kan sänkas
för ingen vill utan mat bänkas
Sjuka och ovilliga arbetslösa
behöver inte krusas

Sjukdomens utanförskap växer
därför behövs bidrag till läxan
För att bibehålla den billiga arbetskraften
och att skilja de bättre barnen från den ondskefulla draften

Klasskillnad är bra
för de som har
De som lider nöd
inte orkar jobba mer ska utnyttjade utslitna dö

Då vinner kapitalet igen som smort
utan att ha avlossat ett enda skott
Bidrag hit och bidrag dit
går i Sverige bara till en rik

Rasism och klassism
är inte det samma sak
Nej säger de rika
rasism är en hemsk sak

Ändå mördas fler
av rikas äckliga habegär
För hur besegrar en krona
en miljon kronor












Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 226 gånger
Publicerad 2012-12-11 18:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP