Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stearinpärlor

 

 

som i glimtar
som av stearinets egen väg

 

en form en känsla en värme
svalnande

 

 

små hopp om livet
fångas

 

som givet
som från obemärkta tillfälligheter av något större pågående där något släppts på grund av att det inte behövs
ej heller kommer att saknas

 

 

som i glimtar
som i rinnande stearin

 


inget värt för ljuset själv
men kostnaden blir mindre tid

 

att brinna

 

 

så plockar jag sakta dessa pärlor
tyst obemärkt

 

 

så inte skörheten vaknar och skuggorna
så inte lågan flackar

 

tills den dagen vinden mojnat och elden behöver ny stearin

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-11 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri