Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag mötte jag Satan

Idag mötte jag Satan
i form av en ragata
Hon är mitt exjobbs chefs fru
tror hon är Gud

Därför flydde jag för att inte förvandlas
ville inte mig med negativ energi beblandas
Något jag upplevt tillräckligt
och tycker, är förskräckligt

Men idag hittade hon mig
när jag köpte Situation Stockholm av en tjej
Gav jag tillbaks en dikt om mig
när jag var hemlös som en kul grej

Jag hann läsa två rader
innan hon avbröt
Hon skrek oss sönder och samman
vi blev bägge döva i alla öron

Folk stirrade chockat på oss
trodde vi skulle slåss
Hade hon varit en man
kanske jag inte känt någon skam

Nu visste jag inte vad jag skulle göra
vad hon skrek om mig kunde alla höra
Du läser dina dåliga dikter
vi är glada vi behöver inte dig

Den stackars tidningsdamen
log genant som en rar madame
Ja sa: - ta min dikt du och läs den i lugn och ro
hon tog den under sin arm och flydde till en annan vrå

Vaknade upp igen av häxans skrik
nu gnällde hon om chefens butik
Svamlade om att jag var en tjuv
anklagade mig för deras vikande kundunderlag

Sedan började hon steppa
räkna från ett till sex och stamma
Ni har för stor area
jag ringer och klagar

Tänkte säga: - Du din jävla åsna
kom inte hit med dina smitt påsar
Var glad att jag slutade hos er
ni behöver ju inte mig

Hon fotar mig
en två tre flera gånger
Jag säger: - sluta nu med dina falska sånger
jag är trött på dig

Efter tjugo minuters terror
försvinner hon som ett stort "error"
Adrenalinet inom mig börjar koka
får min kropp att börja skaka

Tänker, är det så här hon vill spela
min nya chef säger glöm det hela
Jaja kanske idag men det kommer en annan dag
då kanske jag uppdagar saker av ett annat slag

Hon ljuger och skriker som värsta satmaran
jag vet att de inte sanningen skulle klara
Det skulle bli kostsamma utgifter
i dessa besvärliga tider

Städa framför din egen dörr
innan du ramlar omkull
Är mitt varnings ord
jag placerar på deras bord















Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-13 02:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP