Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUCIA 2012




Luciatåget sjunger vacker sång
december natten lång
för att blidka sin publik
som är rik
på illusioner
om traditioner
som ska bevaras
försvaras
som allting har gjorts,
genom historien,,,

Hon var bara tretton är
detta nådens år
hon hade inget blonderat hår
inga sexiga lår
hon ingen Lucia kunde bli
i dagens utseende fixerade hysteri
så i dagens mått mätt
var hennes syn sätt
helt ute, helt fel
där man bara ser, på en del,
som är utseende fixerat
och inte själs relaterat,,,
men av nåder hon Lucia blev
efter moralens väktardrev,,,

I lucias följe,
en ung liten tärna,
stora drömmar,
om att bli en stjärna,
hon fick inte ens chansen,
att sola sig i glansen,
från den stora Lucia stjärnan,
den lilla tärnan,
som hade hjärtat,
och hjärnan,,,

Stjärngossen stod i en rad
sjöng och var glad
för att bli fotograferad
och recenserad
på föräldrars facebooks sida
Stjärngossens glans, falnade snabbt bort
för han var, av den sort
Som ville bli sedd i det verkliga livet
Vilket för alla är givet
att den tiden inte finns,,,
mer än i framtiden,
när vi minns,,,

Han var bara en ung liten snubbe
som ville vara pepparkaksgubbe,
brun i hyn
ensam i byn
ung, och på framtiden tänd
för att snart upptäcka, han var bränd,
av diskussionen
hur vi bevarar traditionen


Staffan Stalledräng
ville vara med en sväng
men Staffan vill sjunga och skråla
mer än de andra kunde tåla
Så Staffan fick
en undanskymd roll
att på parkeringen
hålla koll


Tomtenissar
ville många barn vara
Det blev en röd
och klart brokig skara
Nu skulle luciaföljet
vara politiskt korrekt
och det blev
på tomtarna en effekt
De fick ej röda kläder bära
och nissarna fick sig lära
de nakna skulle få gå
för publiken
skulle se dem ändå


Luciatåget sjunger vacker sång
decembernatten lång
I en vacker skrud
en läcker brud
leder detta tåg
i sakta mak
som inte faller
i allas smak
men om lucian
alla tycker
en tradition
med nycker



Det var en stolt
nöjd arrangör
som inget nytt
ser eller hör
som värnar
den stolta traditionen
i den lilla
landsortsregionen
som värna om sitt verk
20 ungar i vit särk
10 andra figurer
som uppträder för femton
föräldra figurer
som låtsas
intresserade vara
för denna
anskrämliga skara

Om någon detta missat
inget sett
kolla in facebook
på internet

Men det var en stolt
och nöjd arrangör,,,


© e-poeten




Fri vers av e-poeten
Läst 241 gånger
Publicerad 2012-12-13 06:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den här traditionen, är, precis som julen, lika tilltalande som en hink piss eller en hög skit.
2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

e-poeten
e-poeten