Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min kära farfars lillebror och jag hade ett speciellt band, skrivandet och sorgen inombords....Nu finns han bland änglar och andra goda hjärtan. Till minne av honom ska jag här publicera en av hans dikter.


Sommarens avsked




Ack, skönheten syns mig så flyktig,
en sommar och ingenting mer,
och den som en gång varit lycklig,
i lyckan jag gråten nu ser.

Att mötas är också att skiljas,
att födas är också att dö,
och tiden från midsommardansen
är kort till nyfallen snö.

Vårt liv är ett enda avsked,
och stunden flyr ständigt bort.
Vi lever i sista sekunden,
en livstråd av skörhet vi fått.

Den gråa och regntunga dagen
då sommarens skönhet är gömd,
jag går till min drömplats vid hagen,
att finna den vissnad och glömd.

Då tänker jag åter på våren
och på sommarens blommor som fanns,
men blir påmind allt mer genom åren
om ett avsked till slut någonstans.


av Bertil Ericson




Fri vers av genni VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-12-13 22:52



Bookmark and Share


  Palett
En så vacker dikt !
2012-12-20

  Linda CH VIP
Jättefint text! Vad fint att du hyllar honom genom att publicera dikten.
2012-12-20

    ablid
Jättefint!
2012-12-20

  anits VIP
En mycket vacker dikt, så fint
att du publicerade hans dikt här
2012-12-17

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-12-14

  Lavinia Röd
Otroligt fin! Han var väldigt duktig på att skriva.
2012-12-14

    ej medlem längre
Fint..och fint att hylla honom..bra !!!
2012-12-14

  Federico Romano
Släktskap, jag forskade i min släkt & de var tre yrken som dominerade Konstnärer, lärare & trädgårdsmästare.. Bra dikt..
2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP