Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå blå är fanan

Blå blå är fanan
med guldkantade vägar
Och oceaner stora
helt utan båtar

Därför symboliserar
vår älskade flagga
Idag ingenting
den dör med fina traditioner

När inga båtar finns
fattiga och sjuka dränks
När de inte längre orkar
jobba i arbetslinjens Sverige

Flaggan förändras blir mörk
mycket mörk
Ja helt nattsvart
som syndens kvart

Vägarna i vår flagga blir röda
ingen stoppar det blodröda
Från att välla fram
ingen plats finns för en kram

Vi har fått en ny flagga
som ger sjuka en snabb vagga
Arbetslösa blir slavar
till att gräva nya gravar






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-13 23:26



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Intressanta synvinklar
på dagens värld. --
2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP