Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med i "Världens sista diktsamling". Egen bild.


Vid Medelhavet


Dofter av hav, rök och kryddor

Fiskebåtarna dunkar ut från hamnen
in i det fuktiga salta mörkret

Lanternorna tecknar cirklar i svärtan
Ibland saktar ljusen in mot varandra -
Vad talar skepparna om?

Den hårda marmorn i golvet sprider sin kyla
Jag flyttar på foten och väntar


Nu. En strimma i öster tar ton, stämmer upp
horisonten, drar sitt gyllene dis över staden


Vid borgen Sohail rör sig de hemlösa tyst
slår sömnen ur filten, packar ihop
och går mot sin gärning för dagen

 

 




Fri vers (Fri form) av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 436 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-12-14 18:16



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Jag tycker om stämningen du har skapat vid Medelhavet. Mitt hav är Medelhavet e Bella Italia!
2013-06-11

    ej medlem längre
mmh, kan se det framför mig... vackert målande
2013-01-03

  vera gade VIP
träffsäkert...skönt
2012-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)