Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ta sig en paus och reflektera lite


stearin; mitt i stöket

mitt i stöket hej å hå

 

kommer jag så på hur det en gång var

när att vakna var farligt

och att somna än värre

 

mitt i stöket säger jag hej då

 

till att taket rasar in och golvet kan halkas på

till att posten levererar bistra besked

och tystnaden innebär död

 

mitt i stöket säger jag hej då

 

till att rädslorna för resultatet tar över och inget blir som förr

till att saker går sönder och kontot sinar före besöket

 

till att storhelger kostar mer tid än tid finns och att sista pengen går till tvättmedel istället för servetter med pysch på

 

mitt i stöket säger jag hej då

till fasorna att inte duga

 

 

och låter helgernas förväntan få invadera alla grå vardagar redan vid uppvaknandet med kaffe och kaka i sängen före dagens ankomst och en puss av pälsbeklädd sambo

 

och mitt i allt stöket

säger jag god natt och tack för en trevlig dag

i förväg

 

sätter ljus på bordet och släcker ner vårt krypin för en stund

det är inte så noga med sånt man ser och vet så

mitt i stöket en paus med en lycklig hund

 

det ordnar sig ju ändå

med lite lugn mitt i och skenet från stearin

 

det ordnar sig ju ändå till slut

med lite mera kom-i-håg att andas ut

också

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-17 15:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri