Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens ensammaste landdjur


måste väl ändå vara den livsfarligt vackra tigern

För alla människor och djur är rädda för den

Alla förutom kanske elefanten

Jo, för alla flyr så fort de får syn på en

Ja, om de nu inte sitter på den så stora elefant ryggen

eller i någon Jeep, då förstås

Eller om man nu är en tjuvjägare med vapen

Men annars

För vem vill stå ansikte emot ansikte med en vild tiger

Inte jag i alla fall

Jag passar mig

Synd bara att vi människor håller på att utrota detta

så vackert förtjusande djur

Så snart finns de väl bara att titta på Zoo, antar jag

Stackars tigrar

Tycker faktiskt lite synd om dem

För det finns inte så många kvar nu i vilt tillstånd

världen över

Cirka trehundra femtio stycken ungefär..

Ken Cassel
17/12-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-17 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel