Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ingen skönhet

Det finns ingen skönhet
på den grå asfalten där berusade ögon såg
stjärnor i vattenpölar
Jag blundar försöker stänga ute
de trasiga ljusen

Genomträngande
kryper den stinkande grå känslan in under huden
där den sätter sig likt lukten av cigarettrök
kommer mig att skälva till av tomhet

Mina celler stillar sig motvilligt i apatins grepp
sjunker i en rastlös oförmåga
att både leva och inte
Månens iskalla sken betraktar en förlorad kamp
några stjärnor syns ej till

I ett andetag
kan jag skymta, ana i betongens spricka
en vit blomma
i nästa - försvunnen

kanske fanns den aldrig

De säger att skönhet ligger i betraktarens ögon
det finns ingen skönhet för mig
inte längre




Fri vers av Matilda Ida Anette
Läst 491 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-17 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Matilda Ida Anette
Matilda Ida Anette