Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett ljus i vintermörkret


nostalgiett ljus i vintermörkret

har tagit fram grammofonen
och öppnat skåpet med lpskivorna
dragspel fiol
med gitarrkomp

det är åter lördag
i köket på nyhem
mormor på ena sidan köksbordet
jag på det den andra

morbror stig
med dragspelet
lyckobringaren
hammarforsens brus

låttitlar okända för
flkertalet idag
men med laddning
av mystik, mygg ,sommarnätter
åtrå älskog

ser hur mormors ögon
försvinner bort
till dansbanan morfar
sommarnätter

dragspel över onsalafjorden
skutor med cement
väntar på lossning
vid gårda

en annan tid
med tidlös musik
en kort natt
innan korna skulle mjölkas

men vem sov
i sommarnatten
när dragspelet brusade
och fiolen smekte




Fri vers av tom boreland
Läst 401 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-12-17 20:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag kan höra myggsurret i mina öron fastän vi nästan har över 50 cm snö. Härligt med ljumma sommarnätter. Härlig dikt!
2012-12-18

  anits VIP
Underbart skaldat om en tid
från förr
2012-12-18

  Casbah* VIP
du kan väcka romantikern i en du.. underbart litet stycke text
2012-12-17

  whatfarstar
Helt underbar! Musik har den inverkan absolut! Näst sista stycket är det bästa jag läst på länge! =)

"en annan tid
med tidlös musik
en kort natt
innan korna skulle mjölkas"
2012-12-17
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland