Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det sant

Är det sant
sparka ner råna en tant
blir rik
utan etik

Vad menar du med det
det är en omöjlighet
Min moral
tillåter inte det

Är det verkligen så
vad röstar du på
Mer i plånboken för dig själv
även om du från de sjukaste stjäl

Är det inte samma sak
oavsett vilken undanflykt du använder som orsak
Är det inte ändå värre
att låta någon dö sakta i smärta

Du säger så är det inte
du ljuger för dig själv
För att förklara att så dålig är du inte
Men du och jag vet att sanningen svider

En rysk dagstidning Rossijskaja Gazeta
säger att 59% av ryssar mellan 18-35 berättar
Att för att bli framgångsrik
måste man gå emot sina egna värderingar

Är det därför världen ser ut som den gör
att fattiga och sjuka alltid får leva i odör
Såklart det är
även om vi ljuger och säger inte här











Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-18 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP