Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skriva något snällt

Att skriva något snällt
i denna värld är inte lätt
men jag gör ett försök
så får vi se om det går upp i rök

Nej jag kommer inte på någonting
hittar ingenting i tidningen
Läser om en tiggande reporter
som spelar hemlös utanför riksdagshuset

Han får sju kronor på två timmar
ingenting från våra riksdagsmedlemmar
men en liten skolklasskille
visar sig vara en helyllekille

Är det allt jag hittar som är snällt
med världen, då är det illa ställt
Men varför blir jag förvånad
det var en satir hoppas du förstår

Alltså jag menar
att de som har
De tar
från de som inget har

Är inget som ger mig huvudbry
att de bara om sig själva bryr
Så jag är inte förvånad
det var min satir om du inte förstod







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-18 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP