Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi måste höja våra röster

Vi måste höja våra röster
för att höras
Vi måste vässa våra tänder
så det känns

I alla länder
höja våra händer
Visa dem att det bränner
att farligheter kanske händer

Om de trampar på oss
så försvarar vi oss
Vi slår en planka
på kapitalets flagga

Anständiga löner måste finnas
annars ska alla skrytbyggen brännas
Vi behöver inga hus
om vi är arbetslösa

Eller jobbar med en lön
som bara duger till en bön
Gud är inte här
lyssna inte på de rikas maktbegär

Lönen ska vara samma i samma land
inga mellanhänder
Oavsett om man är Rumän eller svensk
ska man inte utnyttjas av någon som liknar en död tysk

De rika måste inse och förstå
att visa empati helt apropå
Finns det ingen annan utväg
så går alla länder samma väg

Revolutionen ryter
blodet flyter
Om pengarna tryter
det är inga myter

Så akta er rika
om ni för mycket er berikar
Ni kan också dö
en för tidig död







Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-19 16:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gud finns där man släpper in Honom.
Den första kristna församlingen var den enda gemenskapen där inga klasskillnader existerade.
2012-12-19
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP