Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till min far


En kung i sitt palats

Djupt in i Värmlands sagoskog
- där finns en magisk plats
En liten stuga på hundra år
Ett harmonins palats

Där fåglar sjunga på morgonkvist
Små humlor de surra förbi
Och rådjuren lyssna så uppmärksamt
Till skogens symfoni

Där furorna sträva mot himmelen
Och solen den glittra på sjön
När vindarna viska om sommaren
I tall och björk och rönn

Där längst ut på bryggan så sitter en man
Med metspö i sin hand
Och med tårna i vattnet regerar han
Han är kungen i sitt land.




Bunden vers av Hanna Katarina
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-22 22:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint diktat.
2014-12-14

    Lars J
Vilken fin dikt denna, tycker om!
2014-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Katarina