Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...ensam själv - valt eller ickevalt - hjärtat visar vägen, skyltarna är bara ens val? Eller öde? Eller möjligheter att vägra luras av, eller möjligheter att utnyttja åtlyda använda eller lita till...


Icke skyltad terräng; själv är bäste dräng?

 

 

man kan kalla det fri

eller

 

bortprioriterad

 

man kan kalla det

lämnad i fred

 

eller utfryst

 

 

man kan kalla det

ensam

 

 

det ingen vet vet ingen

det andra vet

kan lika gärna vara en ickedementerad tro

 

ensam

 

 

(jag vill inte veta och då frågar jag inte
jag vill ha vägarna öppna och då frågar jag inte
jag vill - då håller jag tyst)

 

 

vem vill

den som visar det

eller den som säger det

eller den som låter andra

avgöra

 

 

(för har man inte sagt nåt så har man inget ansvar
glömma är förlåtligt och drömma lika så
sen är det bara att skylla på annat - utanför)

 

 

ibland kallas det efterkonstruktion

 

ensam

 

 

 

ibland behöver man inte fråga
det kallas att redan ha informationen
ibland given - iförväg satt stolpe

 

ibland kallas det bara för

ointresse att dela med sig

 

 

ibland kallas det

förlust

(på grund av girighet)

 

 

ensam

 

eller

själv är bäste dräng

 

 

kanske bara inte tillräckligt

älskad
eller tillräckligt
obefintlig som prioriteringsämne

 

 

 

ensam

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-23 00:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri