Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POSTRÅNET


Finns det något bättre än att bli ledig sista lektionen på dagen?
Jag tog trapporna i några skutt.
Cykeln stod parkerad strax utanför ingången. Jag låste snabbt upp den och trampade iväg.

Utanför posten stod några tanter och tittade.
-Vad gör de? Sa den ena tanten.
-Är de en filminspelning, eller.......,sa den andra.

Jag stannade. Samtidigt kom de ut två maskerade män från postkontoret.
Först stod de stilla och tittade sig runt, sedan hörde man pangande ljud, de va skott från en pistol.
Jag blev rädd och cyklade hem.

När jag kom hem så gick jag med snabba steg mot mamma och så berättade jag.
-Vad hemskt,men de är inget att göra åt polisen sköter det.
så,så gör dina läxor nu.
-Men mamma. Ja,ja jag ska göra läxan.
Och så gjorde jag läxan men jag tänkte fortfarande på rånet.

Jag undrade vad de ville ha.
När jag var klar med läxan så åt vi middag.
det var min favoriträtt lasagne.
Efter maten tittade vi på TV.
Sen la jag mig för att jag var trött.

Nästa dag så gick jag förbi banken när jag var på väg till skolan.
Då var rånarna där.
Jag hade mobilen med mig så jag ringde polisen.
När polisen kom var rånarna inne i banken jag pekade utan att säga något.
De förstod att de var där inne.
Så gick de in,när de kom ut så hade rånarna handbojor på sig.

En av poliserna kom och frågade om jag ville ha skjuts till skolan.
Jag sa gärna,annars skulle jag inte hunnit.
I bilen så sa han tack och att rånarna hade de letat efter jätte länge
och sa att de skulle bjuda hela klassen på glass.
SLUT.




Prosa (Novell) av Snöstjärnan
Läst 384 gånger
Publicerad 2006-02-17 18:51



Bookmark and Share


  Cris
Det är bra, kämpa på med fantasin. :-)
2006-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Snöstjärnan
Snöstjärnan