Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..och nä men ganska, så ja nog äre fint med källupplysningar..


syftet käre medbrottsling

jag tar på mig det

 

 

 

mitt val är mitt val

 

så olik

så ofantligt olik

så speglansfullt olik

så satanigatanrejält olik

 

 

ändå denna åsikts likhet

 

 

någonstans spricker likheten mitt i likheten
det gör inget - jag är van nu
har sett många cop-serier och kan det där

 

stelhet infinner sig
det säger kriminalobducenterna

 

där har de och jag också åsikts likhet
varje sikt är lik det andra liket

bara lite stelare

 

mellan noll och fyrtiåtta timmar efter
händer det nåt

 

du vet och du vet som jag
likheten upprepar sig i följetonger
jag har lärt dig väl

betänk

 

det handlar inte om ånger
minst av allt om hämndens sånger silade i honungsceller

 

det handlar om bagateller för andra
död för mig

 

 

och tron ger inte rätt så där bara

att döda

inte att föda

inte ens att i nöd lagen tvinna till snara

för att hängen är vackert

 

 

indicierna håller inte för ett åtal
inte på kråkvis - där är stopp för
bålen har bytts ut till bad i snö och is

 

på kråkvis - en middag utan spis

andra sorters brännskador

 

det kostar bara lite Halt'oLytt i en pump
trettio centimeter ner från det som
i sanning bytt halvsanning mot bevis

i personliga behovs svador

 

så syftet käre brottsling
som ock ditt

 

 

så är mitt

 

personligt

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-23 13:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri