Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så stängde jag

 

kort

snabbt

rejält

 

med vakt dygnet runt

blockeringar där inget annat gick

kontoraderingar på alla medier

samt gjorde mig

 

något gott

för en gångs skull

 

för det gör man inte om man fullt ut litar på någon som missbrukar förtroenden på löpande band

 

bakom ryggen
och även öppet
utan att ens be
om ursäkt

 

 

läxa lärd

 

"Ge aldrig lillfingret åt en som inte visar sig värd det

först"

speciellt inte på löst hängande trådar
med tomma ord i din ficka
och uppmaning om att ge än mer

 

utan gengäld

 

så stängde jag för gott
då - det visade sig vara dyrkbart
så denna gång än bättre

 

jag lyssnar nu på

mitt hjärta

lämnar viljan därhän
och samvetet

 


blott ett enda val - leva eller dö
och valet blir inte ens ett val längre

tredje gången gillt, sa en vän
för längesen och jag lärde mig
tålamod

 

 

så stänger jag nu

 

igen

på grund av hjärtats
eget armod

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-23 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri