Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan




Längtan är livets pärla
Längtan ser redan fram emot nästa års jul

ser taken droppa och anar redan vårsolen

I ett hörn av hjärtat bor längtan
i en enkel vindsvåning med snedtak

Längtan blir aldrig gammal
blir aldrig bitter av tid

Har en förälskad själ

Liknar en oskuldsfull lekfarbror
som med glittrande ögon ser på modellflygplanet i lådan


Öppnas dörren dör längtan
men återuppstår
efter en tid

om man har nyckeln till sina drömmar






Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-25 12:15



Bookmark and Share


  chrissie
Längtan och saknaden är syskon!
2012-12-25

  erkki
Modellflygplanet i lådan. En numera föråldrad sinnebild för längtan. Flyger det? Hur? Lyckades jag? Många kreativa tankar på vägen. (Om man bygger efter eget huvud)Resultatet är liksom lite svårt att förutse. Man längtar (och hoppas)

Trevlig text. Mina modellplan står och väntar på gångna tider. Fruktlöst
2012-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP