Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Palme treenigheten och HBT

Detta att tycka


Nu verkar tyckande vara en festlig
ting. Är du vän av HBT och vän
av vänstervindarna.

Välkommen in i stugan.

Anser du att all kärlek är vacker.


Finns empati över för de stackars
Pedofilerna. Här slår sig förståelsen
över begären och den upphöjda
kärleken vid knäna.


All tid har sina egna ord och rädslor.

Att vara vän av HBT och kärleken
i dess annorlunda uttryck har blivit
rent av modernt. Det syns i tidens
tand och i de frasiga av magasinerna.

Vad är sant mod idag?

Hur så att säga lyfter vi oss över
doktrinerna.


Om begär är vackert och samförstånd
det enda givna.


hur ska vi därefter förklara och sätta
oss in i det på allvar ytterst sett
fördrivna.


Vem har rätt att möta sant gillande
hos andra. Vem förväntar sig att
andra är till för att underlätta just
det mitt hjärta sjunger av.


Vår tid är krävande. Som om vi glömt
att livet till och från är långt från
rättigheter staplade upp på varandra.

Livet är en mognadsfråga.

Att inse det kan göra dagen lättare
från förtretlighet.

De flesta av oss har värme rum
och mat. Rätten att uttrycka oss.


min röst är inte kristen och inte
ovän med de annorlunda.


min röst ber om att inte sätta sitt
eget liv i första rum.

Se din människa i andra.

Lyft dig människa. Vi är mer än
sexualitet och grupperingar.


Vi är mer än kultur och arv.


vi kan bli till mognad. Men den
tar tid. Och tiden är så snabb
och rysligt ytlig.


Jag är en enkel heterosexuell. Ingen
spänning att fästa över nyhetsflöden


men hur vi älskar intresserar mig
det drar i kropp och märg

oavsett vår färg

Jag ber om nåd från tidens allra
ytligaste tråd





Övriga genrer (Essä/Recension) av smultronbergen VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-26 16:54



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ja, det är liksom alltför lätt att ta för givet - ta för givet att det man tycker och tycker om också bör möta samförstånd hos andra. Men varför skulle det? Att inte bli orättvist dömd är kanske den enda rimliga begäran?! Rättigheter blir en annan femma som stegrar sig i takt med ansvar...? Uppskattar ivf skarpt din formulering: "Som om vi glömt /att livet till och från är långt från /rättigheter staplade upp på varandra. //Livet är en mognadsfråga."
2012-12-29

  hansensson
Bravo!
Vi behöver lyfta oss
eller åtminstone tänka tanken.
2012-12-26
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP