Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MELLANDAGAR 2012





I den kranka eftertankens tid
vi låter,
den känsliga ärligheten ta vid
Att detta årets jul
kanske inte var så kul
som vi innerst inne vill ha
allting var inte så bra
Men
inte berodde det på maten
i överflöd på faten
Och inte heller på juleklappen
med ett dåligt rim på lappen
Ej heller på den moderna traditionen
att ha TV som den stora religionen
Inget fel på Karl-Bertil,
Kalle-Anka eller Johanna med sitt vissel
de var inte TV´s värsta gilssel
Och inte alla besök av vänner
och annat folk man känner
Inte på stressen
eller på kvällspressen
Inte berodde det på all sprit
eller att naturen var helt vit

Det berodde nog på
förväntningarna är som så
att allt inte blir som man tror
när orealismen inom oss bor

något vi inte erkänner
för oss själva
släkt eller vänner


För nästa års jul
ska bli riktigt kul

Då ska vi fira
på ett nytt sätt
göra allting rätt,,,



© e-poeten




Fri vers av e-poeten
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-26 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

e-poeten
e-poeten