Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vore jag kanske en människa än


om ord kunde bringa mig äkta omtanke
då vore jag aldrig ensam och rädd
ord har jag i överflöd

om orden vägde guld vore jag rik
men fattigare blir jag för vart år
på min ordafärd

det finns ord för allt
ändå förmår de aldrig uttrycka
det som djupast fattas oss

oftast är de bara förgyllning av ramen
utfyllnad av tomheten
glättade rubriker

det finns ord som söker

de trevar sig fram 
små och obemärkta i motvinden
om ett enda sådant ord fann en mottagare

vore jag kanske en människa än





Fri vers av Måna N. Berger
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-12-28 00:01



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Strålande. Du uttrycker så bra det många känner.
2012-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Ändå finns det ord som totalt revolutionerar och gör outplånliga intryck.
2012-12-28

  walborg
Orden är våra broar och genom ord över avgrunden är vi dömda att nå varandra
2012-12-28

  Eva Langrath VIP
Så tar jag emot dessa varsamma sökande ord. Tack du människa.
2012-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger