Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
två år och fyra månader senare


Bryssel - Östermalm; franchise-reboot; 29/8-10 - 29/12-12

Vändpunkt.

Nystart.

Jag ser tusen svunna framtider spricka ut
ett nät av pulserande vener från en kejsares brinnande Bryssel
med sina slutna gränser som inte förmår hålla oss ute
alla järnvägar leder till oss
alla silverkulor leder till oss
alla bronsstatyer är formade efter oss
alla mynt är etsade i vår ära
alla medaljer är i vår hand
alla tidsresor leder till oss.

Vi är bortom placering och ordning
vi exploderar på alla platser samtidigt i alla tidsrumsliga koordinater
det första skottet i Normandie
är betydelselöst
ger vika för världshistoriens första kyss
kompromisslös och kravlös
och den första tystnaden
vi är i det första fröet och ägget och lövet och skägget och brödet och väggen
och döden och stänket
och blöder
och tänker.

Minns
arméer av albinoblonda panflöjtsindianer
våra fraktioner av ett kulturimperium
som stängde ner varenda vaktbolag
som öppnade upp varenda sarkofag
som instiftade fredsduvornas dag
mitt på eldflugornas grav
tillsammans bär vi tusen år av krig
men så många fler dagar med barn.

Fraktalerna håller oss isär.

Årstider fortskrider.

Lägger mig i tidens ström och flyter före framtiden
blickar bakåt
som att det alltid var någon
som precis sade något
tårarna dunstar
innan de träffar marken
byter riktning
skiktas
lagras
skriker i Wettextrasor och elektroder
på kindknotor
aspartamspetsade knivseggar
delar lika
hälften sorg
allting glädje.

Om jag stirrar tillräckligt länge i stormens vitöga kan jag stirra ner virvelströmmarna Kuva Inför Mig allt kan kan kan börja om igen och jag kan vandra en av de tusen tusenfotingarnas sjutusen sjumilafärdar i ett fotsteg konstant i luften när jag tänker på nästa steg eller på steget som varit eller på steget i luften steget som kunde steget som skulle det enda steget i stunden för jag är tidens domptör Kuva Inför Mig och piskan viner i vinden i vattnet och jag slår vatten i vinet och spär ut floden runt stenen och kuvar faller aldrig offer för kausalitet alla medelvägar är kattgyllene
dyker igen.

Tabula Rasa eller Deja Vú
jag far tillbaka till Bryssel igen
för första gången igen
den här gången
blir allt lika rätt
det finns fortfarande så många äventyr kvar
att välja mellan på buffén
förnimmelser lever i kvantstadium
och varje potentiellt ögonblick
har bara en mungipas ögonblund
kvar till mitt leende.

Ändpunkt.

Omstart.




Fri vers av Jimmie Åkesson d.y.
Läst 614 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-29 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jimmie Åkesson d.y.
Jimmie Åkesson d.y.