Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Darth Vader: Bakom Kulisserna


Min pappa har ett lasersvärd
och vapnet är
rött precis som kommunistblod
otrohet och skottsår i magen är
och jag vet inte var den bär
men nu är dagen här.

Jag vill lyfta av dig hjälmen och masker och fjorton år av avstånd
sluta höra Imperiets rungande basgång
jag vill att du ska se mig med dina egna ögon och inte genom filter
så du kan se förbi våra hinder
och varenda utebliven svensk vinter
jag vill se vad som gömmer sig innanför rustningen och järnhjärtat
se vad som får dig att ticka
få ta del av tillbakablickar
Var alla tider alltid otid?
Var Kalla Kriget ditt Klonkrig?
Rann din älskade ur dina armar?
Är din och min berättelse densamma?
Visa mig alla amputationer och trauman
så kanske kan vi börja prata med varandra
hoppa över alla kyliga hatord
alla flykter och maror
för jag har hört att det aldrig för sent för att få en lyckligare barndom.

Men min pappa har ett lasersvärd
och vapnet är
rött precis som kommunistblod
otrohet och skottsår i magen är
men nu är dagen här
nu är dagen här.

När jag berättar om mina minnen av dig nämner jag
kinderäggen bilverkstaden Dödsstjärnan
och vakuumet efter att skilsmässan slutligen imploderade
och så var det väl allt
för du var inte mycket av en fadersgestalt
känslomässigt bara lager på lager av kallt.
Jag blev mat för gamar
övergiven som en bifigur i ditt drama
kalla mig Or-Lando Calrissian
för jag hamnar sist igen
men jag måste tro att det fortfarande finns gott i honom
och trots 5000 döda gårdagar lever hoppet om imorgon
men något dör i mig när han frågar:
"har din mor berättat för dig vad som hände med din far?
JAG ÄR DIN FAR"

För min pappa har ett lasersvärd
och vapnet är
rött precis som kommunistblod
otrohet och skottsår i magen är
men nu är dagen här.

Du har haft all tid att leva
men det är inte din tur att dö än
du får inte nynna på sista hymnen
du har inte sonat för dina synder
du har inte ens slungat ut kejsaren i rymden.
Korsa över till den andra sidan om du vågar
så jag ska följa dig tät i hälarna och släpa dig tillbaka till våran
jag ska inte låta din låga bli utsläckt
cancer
är ingen förmildrande ursäkt
låt min vilja bli gjord:
du ska inte fästas i jord
men när du sagt förlåt
ska jag hedra ditt namn och bränna dig på bål.

För jag har smitt min far ett nytt lasersvärd
och vapnet är
blått precis som havet
barnet och fjärilarna i magen är
och nu är dagen här
och jag vet var den bär.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Jimmie Åkesson d.y.
Läst 549 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-16 12:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jimmie Åkesson d.y.
Jimmie Åkesson d.y.