Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
No animals were harmed in the production of this poem.


Jurtjyrkogården

Min kropp är en kyrkogård
ditt blod är min styrketår.

Ryktet går
att livet var tryggt igår
men nu går solen på nytt i moln
och jag tänker på allt du flytt ifrån
alla gaskammare
alla andetag som avstannade
frakturerade skallben som av en glashammare.

Och allt är precis som Joey Ramone sjöng:
Jag vill inte begravas
på en jurtjyrkogård
jag vill inte leva mitt liv igen.

Din kropp är min kyrkogård
mitt blod är din styrketår.

Var sekund är ett tick-tack närmare döden
varje ögonblund ett tics som flörtar med bödeln
en stilla stund och ett tack när allting är över.

Din kropp är min kyrkogård
mitt blod är din styrketår.

Ryktet går
att livet var tryggt igår
men nu går solen på nytt i moln
och jag tänker på allt jag borde fly ifrån
alla gaskammare
mina barns andetag som avstannade
frakturerade skallben som av en glashammare.

Och allt är precis som Joey Ramone sjöng.




Fri vers av Jimmie Åkesson d.y.
Läst 556 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-07 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jimmie Åkesson d.y.
Jimmie Åkesson d.y.