Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tio och elva stavelser, italiensk sonett @allende @annalindh @chelseamanning @twintowers


11:e september (idag är dagen då demokratier dör)

Det är dagen då demokratier dör
Inte i en smäll men blott med ett snyft
Döden är två plan mitt i sina lyft
Visslare är inte hjältar – de stör

Döden slår drömmen om folkhemmet mör
Två psykopater som ej vet ett dyft
Dödar politiker utan syfte
Soldater mejar och gör blint honnör

Förråder sina edsvurna ledare
Arméer och poliser och flygvapnet
Som alla vänder ryggen åt riksvapnet

Presidenter mördas och minns som fega
Ser sina livsöden som besegrade
Sina sista stunder förnedrade




Bunden vers (Sonett) av Jimmie Åkesson d.y.
Läst 739 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-11 12:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jimmie Åkesson d.y.
Jimmie Åkesson d.y.