Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stannar inte i tullen och visar upp papper

Det kommer sjukdomar på flygplan
Vi har klimatkatastrofer på nyheterna
Vi delar skräpöar i ingenmanshav

Vi har hjältar och mutanter i våra tankar
Vi ser hästsjöodjur i vår hippocampus

Samma nekros på vår hud

Säg inte att det finns några gränser mellan människor

Värmen får oss alla att brinna
Strålningen får oss alla att lysa
Atomvinternattstjärnhimlen kommer täcka oss alla

Snyt gråten och konstruktionen i din flagga

Vi har en jord på gränsen till nervsammanbrott
vi sitter fortfarande fast i navelsträngen
vi dias och allt vi göder vår mor får vi tillbaka rakt in i blodomloppet
en bläckspruta rakt i aortan

Våra tankar stannar inte vid tullen och visar upp sina papper
Eldsvådorna härjar regnskog över kartländernas avskiljande
Luften är fylld av radiovågor och SMS och FRA och datorer

Säg inte att det finns några gränser mellan människor

Vi dansar genom
sandstorm och blodsnö
eldstorm och tö

Klyftorna ökar
vi faller i sprickorna
rimmar ihop oss

Det finns en sak vi inte kan omstrida:
Ett klot har bara en sida

Ett klot har bara en sida




Fri vers (Fri form) av Jimmie Åkesson d.y.
Läst 949 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2013-09-30 20:34



Bookmark and Share


  axveronika
..no man is an island..we are all part of the same continent...
bra skrivet
2014-11-15

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Suveränt! Tack för detta!
Sparar
2013-10-11

  Steffepeffe
Hej, gamle vän. Kul att hitta dina texter här! Gillar upplägget i den här: Att du hamrar på med febriga bilder, där de flesta raderna har en "dold rytmik" som säkert funkar för estradläsning. Och att du sedan låter det plana ut i några mer avskalat gripande rader. Me like. Sedan gillar du otympliga nyord tror jag, som "atomvinternattstjärnhimlen" o sånt. Bidrar oftast till febrigheten här, men då är jag glad över att den avklarnade kontrasten får sista ordet. Fridens!!
2013-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Jimmie Åkesson d.y.
Jimmie Åkesson d.y.