Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trösklar... finns de? Sannerligen.. - Knacka på dörr'n är okey, men acceperas det s.k gensvaret? Det är därför jag har enbart g-o-d-a vänner.. om än vi är olika som gruskornen i en sandhög :)


när jag är 'poet'

(bara för att ord råkar synas, bara för att ord råkar..)

 

jag är

 

en människa
en mamma
en dotter
en kusin
en vän

 

 

när jag är poet
är jag poet

 

när jag är privat
är jag privat

 

sök mig med fråga
om var

 

om hur
om när
om vad

 

om varför

 

 

om du vill nå mig
som mig

 

bara därför
har du valet fritt

 

när du har ditt syftes
drift intakt

 

du gör mig undrande
om dig

som frågar mig
utan fråga

 

 


när jag är poet

är jag

 

poet

 

tills vidare en som vet
hur trösklar vandras

 

så sök mig privat
sök mig

 

privat
(och du tilltåts ingå i privat sfär
dokumenterad ja
ifrågasatt ja

 

och jag hoppas ditt syfte
är hållbart)

 

är jag poet

 

är jag
poet

 

 

som vet hur vandra
en tröskel

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 147 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-29 15:49



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
"som vet hur vandra
en tröskel" finner jag tilltalande, som om poeten, poeter vet hur att för sig där i ingenmanslandet på gränsen, vid gränsen över gränsen och där när landskapet blir större upptäcka något nytt mellan redan etablerade gränser. För vad är det som får poeter att skriva? Tankeväckande.
2012-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Som jag ser det finns det ingen distinktion. I alla fall inte i mitt liv.
Om jag inte kan stå för det jag skriver, varför skriver jag det då?
2012-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri