Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Radioaktiv kärlek

Härdsmälta i reaktor två
Din effekt steg långt över de tillåtna gränserna
och små klibbiga tankar blir till en massa runt hjärtat
Ingen annan vill vara nära nu
Jag har uran under huden

Att kyssa din bleka kropp blodig bör inte ses som ett rop på hjälp
utan snarare som ett försök till reaktion
men du märkte inte
Var aldrig nära på riktigt
men effekten av dig var outhärdlig

Alla samtal efter midnatt vill visa en frustration
men det enda som framkommer är en viss rådvillhet
Alla vet
att du älskade mig bara naken
Du älskar mig inte nu

Du, som silar hjärtan mellan fingrarna
och spränger reaktorer i luften




Fri vers av HQ
Läst 444 gånger
Publicerad 2006-02-18 11:13



Bookmark and Share


  ForeignFragments
Vi har nog alla haft en Tjernobyl nån gång, du är dock den enda som kan skriva ner det på papper...
2007-06-26

  Quenjajamensan
Du skriver sällan lättsmält utan starkt och träffande, med påträngande intensitet. Denna dikt om styrka och utsatthet är inget undantag. Bra paralleller till energiomvandlingen.
2006-02-20

  Rublev
Stark ryslig otäck bild du målar upp!

Att göra sig sårbar för någon som troligtvis aldrig vågat släppa sina masker, och aldrig sett sin egen sårbarhet utan tror styrka är det samma som liv...
Att bli smittad med något som visade sig vara motsatsen till kärlek...

”Ingen annan vill vara nära nu
Jag har uran under huden”

”men du märkte inte
Var aldrig nära på riktigt”

Dikten känns inte riktigt färdig än. Inte lätt att skapa en helhet av högteknologisk kärnkraftsolycka och ett hjärtas känslighet och längtan. Men du når nästan ända fram... Bra jobbat! :)

Kolla ordföljden = placeringen av ”bara”:
”Alla vet
att du älskade mig bara naken”
.
2006-02-18
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ