Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndom




Jag var det där brända barnet

söndrig själ

knuten så tilltrasslad att även scoutledaren grimaserade



Jag var det där brända barnet

utan skor

sommarjacka mitt i vintern / kylan kan göra ont ibland/



Jag var det där brända barnet

kärlek var fanns det

trasig av alla fula ord från någon vuxens ordlista



Jag var det där brända barnet

utan hjärta och själ


var är de


hjärta och själ när alla stjärnor släckts








Fri vers av genni VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-12-31 02:13



Bookmark and Share


  Päronsplitt
En "Barndom" som känns långt in läsarens(mitt) sinne. Det gör ont att läsa och ändå har jag ingen aning om hur det är att vara "det där brända barnet". Upplägget med rymd mellan både rader och stycken stegrar hela tiden känslan i texten, samtidigt som man behöver "andas" emellan. Slutraden gör så ont i sin vackra poesi men samtidgt tunga innebörd.
2013-02-23

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-01-02

  ResenärGenomLivet VIP
Du berör med dina ord...
2012-12-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Inte lätt vara
liten då, så få gå...
Men ändå har i Dig
mycket gott värmande
växt upp Du är så fin
och god.
2012-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Svalka och salva finns hos Honom vars namn är en utgjuten salva.
2012-12-31

  anits VIP
Mycket starkt och berörande skaldat
känner igen mig i dina ord, jag var
också ett bränt barn
2012-12-31

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2012-12-31

  Federico Romano
Starkt Genni, brända & drunknandes simmar vi ut ur eldhavet..
2012-12-31

  Tarantaran
Vilken härlig text...
vackert vemodig..

" var är de
hjärta och själ
när alla stjärnor
släckts.."

så berörande fint..!!
2012-12-31

  Johan Bergstjärna VIP
OJ... mycket starkt! Jag var (är...) också det där brända barnet.
2012-12-31
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP