Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guldgräs


sally i fönstret
krutrök o ansikten
gör imma på fönstret
skriver om allt det
som hon gått från

mellanrum

blåser imma på fönstret
skriver namnen
ett efter ett
med en rörelse suddar hon

sprickor

panna mot rutan
det svala
minnen
som klister på hjärnan
ser mot huset mittemot
celler
hundratals juldekorationer
ögon irrbloss

glimtar

blåser imma igen
skriver kvinnans röst
suddar
ritar kvinnans färg

förnimmelser

lägger handen mot
linjerna där
vandringarna
slutet
början

lockelsen

människorna på gatan
raketer mot himlen
ansikten
förväntansfulla

den varma munnen
blåser vit imma på glaset
skriver skönheten
hos kvinnan
hon åtrår

lutar sig fram
ser en
kaskad av silverglitter
över staden

sräcker ut handen
silverhästen reser sig i den kupade handen
stegrar mot himlen
rör med nosen bland molnen
äter guldgräs där

sally stänger fönstret
sätter sig till ro i sadeln
spränger rutan i ett steg
splitter
hon ler
äntligen där




Fri vers av mikrostoft
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-31 22:47



Bookmark and Share


  Annika Persson
rösten syns i imman
en kvinnas flykt
in i en ogin ristning
varför försvinner inte längtan
bort i den kalla luften
min andedräkt är ensam
ingen att andas i

i imman på fönstret
syns en hälsning
vi sitter alla i samma båt
kärleken finns runt hörnet











2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

mikrostoft