Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den grå medelpunkten

Se oss nu, men blunda snart,
de vackra har aldrig varit vi.
Hälsa, men gå innan vi talat klart,
vi är så starka vi kan bli.

Vi är så vackra vi kommer att bli
och så vackra vi någonsin varit,
och än gråare är vi inuti.
Tänk på oss när vi farit.

Tänk hur vi älskar, även vi,
hur vi önskar oss tankar som sprakar.
Tänk, vi finns, alldaglighetens kompani
fastän vi sällan dräper drakar.

Vi svingar vårt svärd mot vår egen stumma tunga,
mot vår stelnande hals.
Det är visst nu vi lever, andas och är unga.
Säger vi något alls?

Näppeligen, vi är era medelmåttor,
era vardagsråttor,
vi bugar oss mestadels hängivet och blint,
avundas er ömsint.

Men vi misströstar ibland, som de kastlösa,
hatar de glamourösa,
förbannar föraktfullt vår odugliga lott.
Se oss eller blunda för gott.




Bunden vers (Rim) av Ellika
Läst 386 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-01-01 18:39



Bookmark and Share


    Mymlan.
Du skriver väldigt träffande!
2013-01-08

  S.A.I. Steve Lando VIP
fast dikten är så ej medelmåttig alls, såleda ej passandes i kontexten

i övrigt, excellent gjort:)
2013-01-04

  Silverstripe
Strålande skrivet! En snyggt genomförd idé, väl valda rim och en stark avslutning!
2013-01-04

  Larz Gustafsson VIP
Känner punkandan i denna dikt. Och tro mig, det är ett bra betyg när det kommer från mig.
2013-01-02

  SatansSon VIP
Du är vöäl inte kastlös för att du är ung gheller. Vacker dikt annars.
2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Ellika
Ellika