Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första farsoten

Om än vi gick uti sagoljus,
om än vi talte i gyllne brus,
vi skulle aldrig dräpa den monstruösa tid,
som drabbar oss ständigt, som är himmelsvid.
Som väntar oss alla vid dagens slut,
svarar som på dun på det hetaste krut.
Vi var slagna i begynnelsen,
besegrade av förgrymmelsen,
ty svart och trög som oljeringar
tiden död till slut frambringar.




Bunden vers (Rim) av Ellika
Läst 330 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-10 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ellika
Ellika