Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bitterljuv

Om jag så fick vandra i skuggan av mitt liv,
jag skulle göra så med världsherdens kraftfulla kliv.
Min längtan ska ej kvävas trots att den inte är nog stark än.
Jag ska sväva inombords om än bunden tätt till marken.
Jag ska hata med en glöd vars like ingen skådat,
med en lust som ingen samvetslös någonsin benådat.
Jag vill bryta upp och fara -
här finns inget att bevara -
alla anleten är slut,
alla röster, öden tomma,
och jag vet jag måste ut, så en annan snart kan komma.

Jag är en artig kavaljer, påläst och belevad.
Världsvan, som du ser, varje sensation upplevad.
Men det gör enbart skalet hårt -
ogenomträngligt, klart.
Jag vill uppleva något underbart.
Jag vill göra livet svårt.




Bunden vers av Ellika
Läst 323 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-31 17:24



Bookmark and Share


  mickech
Jättebra!!
2016-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ellika
Ellika