Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åhörde två medelålders kvinnor på P1 idag, två samhällsforskare som påstod att dagens ungdom skulle vara mer "jämlik" än gårdagens----


"Det P1ska falsariet !"

Jag kunde höra ett falsarium
en skildring av ett "drömflum"
att killar och tjejer varann respekterar
en utopi som än florerar

Det var i P1 häromdagen
satt några halvgamla tanter
och dessa hade mage
att tolka fram jämlikhet på alla kanter
särskilt bland de unga
men tanterna hade kluven tunga

Hör ju min son och hans kompisar
och deras könsordsrika "ordvitsar":
Fitta ! Hora ! Knulla !
Ja, meningarna av dessa överfulla !

Tyvärr, mina feministiska kamptanter
Ni har FEL på ALLA kanter !
Det är samma könsförtryck som i min ungdom
om inte VÄRRE kan man tro ?
Tjejer är ännu "knullmaskiner"
något för egna kuken att penetrera
så några halvgamla femininer
borde verkligen reflektera
över den verkliga verkligheten
och glömma "drömsmeten"
Vägen till jämlikheten är maraton
och till denna vi aldrig "kom"
så ännu tydligare idag
så gäller "mannens lag"
vi får fortsätta denna kamp
och även om vi ofta får kramp
så ska vi INTE ge upp
problemet sätter vi under lupp
så ,kära feminister
ÄN är tiden mycket bister
men om vi biter ihop
så tar vi oss ur denna grop !

-----------




Bunden vers av Mats Henricson
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-01 21:24



Bookmark and Share


  peter markurth
jämlikhet existerar ej
2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska