Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pågående - som en stilstudie i frost


igenom glaset II

 

 


och du vet hur jag kan förminskas
i min egen betydelsefullhet
(samtalets allvar - trött buss)

 

men det är som om jag inte
du vet

(resenärers skruvande
på överdrivet felplacerade skinkor)


jag tror det är dom som gör det

med flit

 

 

så jag ville tala om
och så många hållplatser som lyssnade
med tomma kurer

dyrt ljussatta för att

 



något uppfattat på en buss klockan 05.32



hon tycker
och omvärlden är en storm på
buss med nybytt nummer

 

omkullkastad
igen

 



draget lägger alltid luggen
åt det håll du fångade den bakifrån

det är nog du eller
en väntan

 

men jag hänger ikapp
som tomheten invid högra axeln

 



hur än hennes övertalning fortskred
liksom i förväntan och ändå

en hastig rörelse

kur på kur

 

mobilen

 

 

vi har ingen
ingen omvärld ens att
förhålla dået till

 

och oss

 

 

en förväntan
där sista vindilen vidrörde
låg minnet kvar


och allvaret mellan rälsögons
vanvett

 

nej
inga mer avsked

 



som om hon visste kur på kur
hur axlarna skulle hänga

 

men aldrig hur jag 
fortfarande

spelade nätterna igenom
gamla förtida frostiga toner

 

 

 

fanns inte längre tvivlet
eller hade hon ändå

 

klivit av
min buss

 

och skrapat med foten

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-02 05:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri