Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som livet är för många.


Arbetslöshet

Arbete, arbete, jobb och jäkt.
Fritid, resor, semester.
Villa, gräsmatta och hammock,
eller lägenhet och balkong.
Tjänstebil och sommarstuga.
Direktion, organisation, prestation och produktion,
det är det som gäller.
Hänsyn, ork och förmåga.
Det är en annan fråga.
Ny direktion, annan organisation,
mer prestation och större produktion,
annars blir det konkursauktion.
Jobbet försvinner,
bilen är borta.
Tiden förrinner.

Optimist.
Arbetsförmedling, javisst.
Frågor formulär och förnedring.
Du är för gammal, men gå på en kurs.
Lär dig det som du inte kan,
det som du inte behöver.
När du är gammal och kan det mesta,
och det blir ju de flesta.
Tio år kvar till pension.
Då finns det resurser,
men du får leva på bidrag
och bidra till livets konkurser.




Fri vers av Berth
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-04 18:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är själv arbetslös. Inom FAS 3.
1 juni har jag 13 år kvar till pensionen.
2013-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Berth
Berth